استاکر چیست؟اساس عملکرد،مزایا،کاربرد،انواع و نکات استفاده

استاکر

استاکر چیست؟

استاکر یک ماشین بالابر متحرک است که برای انتقال ، حمل و تخلیه بار اجسام سنگین مورد استفاده قرار می گیرد .استاکرها را می توان از نظر ساختاری، شبیه به لیفتراک ها دانست با این تفاوت که امکانات و قابلیت های لیفتراک، بیشتر و همچنین ابعاد آن ها بسیار بزرگ تر است. استاکر، در دسته ماشین آلات انبارداری طبقه بندی می شود و بیشتر در فروشگاه ها، کارخانه های کوچک، انبارهای بزرگ و مواردی که بارهای حدود ۳ تن باید جابه جا شوند مورد استفاده قرار می گیرد.

اساس عملکرد استاکرها

استاکرها در واقع بالابرهایی با ابعاد کوچک هستند. یک دستگاه استاکر از دو شاخک، چنگال بزرگ، بدنه اصلی، اهرم و جایگاه اپراتور تشکیل شده است. توسط اهرم های کنترل، شاخک های استاکر در زیر بارها و یا جعبه ها قرار می گیرند، سپس اپراتور توسط این اهرم ها کالاها را به سمت بالا حرکت می دهد. تمام مراحل بارگیری، حمل و تخلیه کالا توسط استاکر با ایمنی زیاد و به سهولت قابل انجام است.
شاخک های استاکر را می توان در ابعاد مختلف و متناسب با ابعاد جعبه ها تنظیم نمود. حرکت شاخک استاکر به وسیله دکمه هایی که بر روی اهرم کنترل دستگاه قرار دارند، قابل اجرا است.

مزایای دستگاه استاکر

در بسیاری از موقعیت ها، کارخانه ها و مکان هایی که با حمل و نقل بار در ارتباط هستند، لازم است کالاها جابه جا شوند؛ از طرفی دیگر، به کار گیری دستگاه های حمل بار مانند لیفتراک ها با توجه به فضای کم وسعتی که در برخی مکان های صنعتی و تجاری وجود دارد با محدودیت رو به رو است. برای رفع این مشکل، استاکرها می توانند گزینه بسیار خوبی برای این کار باشند.

یکی از مزیت های استاکر، کاربری وسیع آن ها در صنایع کوچک و فروشگاه های تجاری است. سهولت کار با این دستگاه موجب محبوبیت آن ها برای بسیاری از مدیران شده است. مزیت دیگر استاکرها، مقرون به صرفه بودن از دیدگاه اقتصادی می باشد. طبیعتاً خرید یک استاکر بسیار بهتر از خرید یک دستگاه بزرگ گران قیمت و ناکارآمد مانند لیفتراک ها (البته در موارد بخصوص) می باشد. تعمیرات و نگهداری مدل های استاکر نیز به راحتی توسط اپراتور قابل انجام می باشد.
برای بهتر عمل کردن انواع استاکر توصیه می شود هرگز بیش از حد توان دستگاه، بار با آن حمل نکنید. باتری استاکر برقی باید به دقت بررسی شده و به موقع شارژ شود. روغن کاری تمام اتصالات و قطعات استاکر امری ضروری است. اپراتور استاکر برای کار با این دستگاه باید به خوبی آموزش ببیند و تمام نکات ایمنی را رعایت کند.

کاربرد استاکرها

این دسته از ماشین آلات حمل بار عموما و اکثرا در فروشگاه ها، کارخانه های کوچک، انبارهای بزرگ و برای جابجایی بارهای حدود ۳ تن مورد استفاده قرار می گیرند.

این وسایل پر کاربرد از ملزومات انبارداری ها و کارخانه ها هستند. بدون آن ها کارها  به اصطلاح  لنگ می ماند و پیش نمی رود.

از استاکرها جهت بارگیری بار به داخل ماشین های باربری و یا تخلیه از داخل آن ها به بیرون استفاده می شود.

با استاکرها عملیات قرار دادن بار داخل قفسه و یا پایین آوردن بار از قفسه، در فروشگاه ها با فضای کافی، کارگاه ها و کارخانه ها به راحتی و به بهترین شکل انجام می گیرد.

از آن ها با عناوینی هم چون: جک بالابر، لیفتراک دستی، بالابر صنعتی نیز نام می برند.

انواع استاکر

  • استاکر دستی

همانطور که از اسمش پیداست وسیله ای است که با نیروی دست به جای موتور حرکت می کند .

در این نوع دستگاه حرکت جلو و عقب رفتن دستگاه به صورت هل دادن می باشد و با تلمبه زدن اهرم به صورت دستی و یا با استفاده از قدرت پا حرکت شاخک ها برای انتقال بار انجام می شود .

این ماشین بالابر دستی چون از طریق نیروی دست هل داده می شود در نتیجه بهتر است تا اجسامی با وزن کمتر بر روی آن قرار بگیرند به همین منظور بیشتر کاربرد آن ها برای مغازه ها و انبار هایی است که دارای اجسامی سبک تر هستند .

استاکر دستی
  • استاکر برقی

وسیله ای است که با برق کار می کند و باید حتما متصل به برق باشد چرا که نیروی محرک خود را از طریق برق تامین می کند .

در استاکر برقی تمام حرکات دستگاه از جمله حرکت به جلو و عقب و هچنین انتقال بار توسط شاخک ها به صورت برقی و با کنترل پنل متصل به دستگاه توسط اپراتور انجام می شود .

این نوع بالابر در دو نوع می باشد :

در نوع اول که توسط برق مستقیم تک فاز و یا سه فاز کار می کند .

در این نوع سیم سیار بر روی زمین کشیده می شود اما محدودیت طولی دارد و به دلیل قابلیت محدود آن با قیمت کمتری عرضه می شود .

در نوع دوم که با نیروی برق و یا شارژ باطری کار می کند که به آن استاکر شارژی می گویند .

این نوع دستگاه سیم سیار نیاز ندارد و توسط برق باطری روشن می شود همچنین قیمت بیشتری دارد .

استاکر برقی
  • استاکر نیمه برقی

کاری مشابه با هر دو بالابر دستی و برقی  را انجام می دهد به این صورت که حرکت جلو و عقب رفتن دستگاه همانند لیفتراک دستی به صورت هل دادن و حرکت شاخه ها برای انتقال و جابه جایی بار همانند بالابر برقی به صورت برق و از طریق دکمه های متصل به پنل کنترل دستگاه انجام می شود .

استاکر نیمه برقی
  • استاکر دستی بلند پهن

این محصول مجهز به دکل کشویی دو تکه است و ایده آل در صنایع گوناگون سبک، چاپخانه ها و انبار و فروشگاه های بزرگ و … جهت حمل و بارگیری در ارتفاع است.

  • استاکر شارژی خودکششی

این محصول با قیمت مناسب و هزینه و نگهداری یکی از مقرون به صرفه ترین مدل های استاکر است که قابلیت تنظیم عرض شاخک ها دارد.

ویژگی های خاص استاکر 

استاکر ها توانایی حمل بارها و اجناس تا وزنی معادل ۲ تا ۳ تن را دار هستند. با توجه به طراحی خارق العاده و منحصر به فردی که دارند معمولا برای انتقال بار در ارتفاعات مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این نکات از این استاکر ها بیشتر در انباری ها و فروشگا های کوچک استفاده می شود.

حرکت استاکرها به صورت بالا و پایین می باشد که توسط یک اپراتور به جهان مختلف هدایت می شود و چون توسط نیروی دست یا مولد های برقی کار می کند درنتیجه آلاینده هایمضری را برای محیط زیست تولید نمی کنند.

ثبت نام در سناماین

در هنگام استفاده از استاکر به چه نکاتی باید رعایت کرد؟

هنگامی که از استاکر استفاده می کنید توجه داشته باشید که بهمسان باری که می تواند حمل کند بر روی آن قرار دهید. چرا که نگهداری صحیح از استاکر نه تنها باعث افزایش طول عمر آن می شود بلکه از خرابی و تعویض قطعات آن تامدت ها جلوگیری می شود.

در صورتی که نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات داشت حتما آن را به دست یک متخصص دیدتا آسیبی به آن وارد نشود. همچنین باید توجه داشته باشید که استاک رابدی به طور مرتب روغن کاری شده و پس ازهربار بارگیری تمیز و بررسی تا در صورتایراد به موقع تعمیر گردد.

برخی از تامین کنندگان استاکر در سناماین👇

خرید و فروش استاکر در سناماین-۱

خرید و فروش استاکر در سناماین-۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!