دراگلاین ساختاري همانند يك جرثقيل دارد كه در انتهاي بوم آن يك جام با سيستم هاي كابل بندي متفاوت با جرثقيل، متصـل شده است. بوم طويل و تنوع در ظرفيت جام آن، كاربرد اين ماشين را تا حد زيادي افزايش داده است. اپراتور دراگلاین جام بيل را بـه محل حفاري پرتاب كرده و در حين كشيدن آن به سمت ماشين آن را از خاك پر مينمايد. در هنگام تخليه، كشش وارد بـر كابـل را آزاد كرده و جام تخليه ميشود. در اين حالت جام توسط كابل بالابرنده نگهداشته ميشود. به طور كلي يك بيل مكانيكي پر قدرت تا ظرفيت حدود دو متر مكعب را ميتوان با تعويض تيرك اصلي و جام بيل آن با تيرك اصلي و جام بيل كششي، به دراگلاین تبـديل نمود. خاطر نشان ميسازد راندمان بيل كششي ۷۵ تا ۸۰ درصد بيل مكانيكي ميباشد .
موارد کاربرد
همانطور كه در بالا اشاره شد، دراگلاین از مهمترين ماشين آلات عمليات گودبرداري ميباشد. برخي از موارد كاربرد ايـن ماشـين عبارتند از:
۱-عمليات حفاري در زمين هاي وسيع و با سختي كم .
۲-حفاري در سرباره ها، خاكستر، زغال سنگ يا ديگر مواد سبك .
۳-گودبرداري كانال هايي كه نياز به برآمدگي طرفين نداشته و زواياي كناره هاي جانبي كانال به هر اندازه كـه بطـور طبيعـي قـرار گيرند، مجاز باشد.
۴-عمليات حفاري در فواصل ۱۵ تا ۳۰ متر دورتر از ماشين، درخاكهاي ناپايدار كه امكان نزديك شدن ماشين بـه محـل حفـاري وجود نداشته باشد
۵-انجام عمليات حفاري در سطوح بالاتر از سطح اتكاء ماشين تا سطوح خيلي پائين تر از سطح اتكاء ماشين .
۶-عمليات حفاري در زير سطح آب
ممنون مطلب خوبی بود جای بهتر شدن هم دارد