پرکاربردترین ماشینالات معدنی در معادن ایران +قیمت

پرکاربردترین تراک های معدنی مورد استفاده در معادن ایران

پرکاربردترین دامپ تراک های معدنی مورد استفاده در معادن روباز کشور عبارتند از تراک های ۳۵، ۶۰، ۱۰۰، ۱۳۶ تنی که معمولا محصول شرکت های کوماتسو، کاترپیلار، بلاز و ترکس می باشند. بازه قیمت تراک های نو بر حسب نوع آنها از ۴۷۰ هزار دلار تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار متغییر می باشد.

همچنین قیمت کارکرده این دستگاه ها در بازه ۳۲۰ الی ۵۵۰ هزار دلار متغیر می باشد.

دامپتراک

قیمت جهانی پرکاربردترین دامپ تراک های معدنی

پرکاربردترین بیل مکانیکی های مورد استفاده در معادن ایران

پرکابردترین بیل های مکانیکی در معادن ایران بیل های برند کاترپیلار و کوماتسو می باشند. با این حال در سال های اخیر محصولات سایر شرکت های تولید کننده ماشین آلات معدنی مانند دوسان و هیتاچی نیز در بازار ایران مورد استفاده قرار گرفته است.

قیمت نو و کارکرده بیل مکانیکی

اکثریت معادن کشور کوچک مقیاس بوده و تقریبا بارگیری باطله و ماده معدنی در تمامی این معادن با استفاده از بیل های مکانیکی با سایز متوسط وکوچک انجام می گیرد. بنابراین هر گونه عدم برنامه ریزی اصولی و عدم توجه به اختلاف سرسام آور قیمت بیل های مکانیکی می تواند بطور مستقیم بر روی تولید و فعالیت معادن تاثیر بگذارد.

بطور کلی ارزیابی ها نشان می دهد که در مقیاس جهانی قیمت بیل مکانیکی های کارکرده ( با عمر کمتر از ۱۱سال) بطور متوسط حدود ۵۰ درصد قیمت نو آنها می باشد. به عنوان مثال؛ قیمت بیل مکانیکی ۹۰ تنی کارکرده مدل ۳۹۰ D&F  ساخت شرکت کاترپیلار در بازار جهانی حدود ۴۰۰ هزار دلار می باشد این درحالیست که قیمت نو همین دستگاه در بازار جهانی حدود یک میلیون دلار می باشد.

بررسی ها نشان می دهد که قیمت ماشین آلات معدنی در بازار ایران به طور متوسط ۳۰ الی ۵۰ درصد بالاتر از قیمت آنها در بازار جهانی می باشد.

قیمت جهانی پرکاربردترین شاول و بیل مکانیکی های معدنی

پرکاربردترین لودرهای مورد استفاده در معادن ایران

بطور متوسط قیمت لودرهای نو از ۳۸ هزار الی ۶۰ هزار یورو و قیمت لودرهای کارکرده از ۱۸ هزار الی۳۲ هزار یورو می باشد. ارزیابی ها نشان می دهد که اختلاف قیمت بین لودرهای کارکرده و نو بطور متوسط حدود ۵۰ درصد می باشد که به نوعی ارزش و اهمیت توجه به ماشین آلات نو در سطح جهانی را نشان می دهد. این در حالیست که حساب سرانگشتی نشان می دهد که قیمت لودرهای کارکرده وارداتی در داخل کشور بطور متوسط بیش از ۳۵ درصد متوسط قیمت جهانی می باشد.

پرکاربردترین ماشینالات معدنی
لیست قیمت لودر

اهمیت ماشین آلات معدنی

ماشین آلات معدنی از نظر میزان سرمایه گذاری نیازمند صرف مبالغ سنگین و قابل توجه می باشد و از طرفی ماشین آلات معدنی از نظر هزینه های عملیاتی، بیش از ۵۰ درصد هزینه ها را به خود اختصاص داده اند. بنابراین هر گونه عدم توجه به این بخش و سیاست گذاری های کوتاه مدت و ناپایدار می تواند در طولاتی مدت تأثیر غیرقابل جبرانی را به بخش معدن و صنایع معدنی هر کشوری تحمیل کند.

برآورد عمر و تعداد ماشین آلات معدنی

بر اساس آمارهای مندرج در سامانه‌ی کاداستر که مبتنی بر خود اظهاری معادن است، عمر ماشین‌آلات پرکاربرد در معادن روباز شامل لودر، بلدوزر، بیل مکانیکی، شاول، دامپتراک و گریدر؛ به صورت متوسط ۱۸ سال است.

برآورد عمر ماشینالات معدنی

نیاز به ماشین آلات در معادن ایران تا سال ۱۴۰۴  

براساس آمار و ارقامی که از سوی نائب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران ارائه شده است، در شرایط کنونی معادن کوچک مقیاس ایران به بیش از ۱۱ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی نیاز دارند و با موجودی فعلی ماشین آلات معدنی، میزان تولید مواد معدنی در سال ۱۳۹۹معادل ۳۹۶ میلیون تن بوده که آنچه به عنوان رقم تولید در افق ۱۴۰۴ هدف گذاری شده، معادل ۷۰۰ میلیون تن است.

بنابراین برای افزایش دو برابری تولید، به بیش از ۲۵ هزار دستگاه ماشین آلات طی چهار سال آینده نیاز است.

بیشتر بخوانید : نگاهی به بازار ماشین آلات معدنی در دنیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!